Faskiakäsittelyllä eroon kivusta ja lihasjännityksistä

Faskiakäsittely auttaa tehokkaasti erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloihin ja toimintahäiriöihin. Jos kehosi tuntuu jäykältä tai koet heijastavia oireita esimerkiksi alaraajoihin, kannattaa kokeilla lihaskalvohierontaa eli faskiakäsittelyä. Haminassa palveleva rekisteröity hieroja Jaana Pakkanen on suorittanut Medirehabookin faskiakoulutuksen.

Mitä hyötyä fascia-käsittelystä on?

Sidekudoskalvo eli faskia ympäröi, peittää ja lävistää lihaksia sekä muita kudoksia ja elimiä. Esimerkiksi vammat, huono ryhti, epäergonomiset asennot, liiallisesti toistuvat liikkeet tai suuri kuormitus voivat jäykistää faskioita liikaa. Liian kireät faskiat ilmenevät muun muassa elimistön epätasapainotiloina ja epäsymmetriana, toimintahäiriöinä sekä kipuna.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Faskiakäsittelyn tavoitteena on kireiden lihaskalvojen toiminnan normalisointi, mikä mahdollistaa normaalin liikkeen sekä ylikuormittuneen tai kipeytyneen kehon toipumisen. Hoito vaikuttaa positiivisesti:

  • Asentoon
  • Lihastasapainoon
  • Kudosten kuormittumiseen

Mitä hoidon aikana tapahtuu?

Kehon eri lihaskalvoja käsitellään manuaalisesti liu’uttamalla faskiakäsittelyn aikana. Hoidossa hyödynnetään terapeutin toteuttamia passiivisia liikkeitä, asiakkaan itse tekemiä aktiivisia liikkeitä sekä hengitystä. Kudoksen sijainnista riippuu, istuuko asiakas vai makaako hän selällään, vatsallaan tai kyljellään hoidon aikana.

Ota yhteyttä ja varaa aika!